Recept na snadné dánské pečivo z listového těsta

Drobné pečivoPečivoSladké pečivo
danske-pecivo-z-listoveho-testa

Vyzkoušejte toto tradiční dánské sladké pečivo, které je podobné šátečkům z listového těsta.

Ingredience

  • 250 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 extra velké žloutky pokojové teploty
  • 2 lžíce sýra ricotta
  • 1 lžička čisté vanilkové esence
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry (2 citrony)
  • 2 pláty hotového rozváleného listového těsta
  • 1 rozšlehané vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečícím papírem.
  2. Vložte smetanový sýr a cukr do mísy mixéru vybaveného nástavcem s pádly a při nízkých otáčkách šlehejte do hladka. Při stále nízkém stupni mixéru přidejte žloutky, ricottu, vanilku, sůl a citronovou kůru a smíchejte jen, dokud se nespojí. Nešlehejte dál.
  3. Rozválejte listové těsto na lehce pomoučené desce, rozválejte ho a vytvarujte do čtverce o straně 25 cm a ostrým nožem ho rozkrojte na čtvrtiny.
  4. Do středu každého ze 4 čtverců dejte vrchovatou lžíci náplně. Okraje každého těsta potřeme rozšlehaným vejcem a 2 protilehlé rohy přeložíme ke středu, přičemž rohy každého kousku potřeme vejcem a překryjeme, aby pevně držely pohromadě. Vrchní část pečiva potřete rozšlehaným vejcem.
  5. Pečivo položte na připravený plech. Postup opakujte s druhým plátem listového těsta a naplněné pečivo dejte na 15 minut do chladničky.
  6. Pečivo pečte asi 20 minut, během pečení plech jednou otočte, dokud není nafouklé a hnědé. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang