cesnekovy-chleb-8854037

Chcete-li zažít skutečně božský zážitek z česnekového chleba, vynechte obyčejný chléb a použijte francouzskou bagetu. Potřete máslem a je to. Skvěle se hodí k výborné zeleninové polévce.

Čerstvý česnek je základ

Když pomineme chléb, je tu jedno pravidlo: používejte čerstvý česnek.

CO PODÁVAT S ČESNEKOVÝM CHLEBEM

  • Boloňské špagety, pomalu vařené hovězí ragú nebo jiné těstoviny
  • Namočte do polévky – vyzkoušejte dýňovou polévku, čočkovou polévku, květákovou polévku nebo brokolicovo-sýrovou polévku
  • Rychlá domácí pizza
  • Řízek, marinované vepřové kotlety
  • Jako příloha k velkému salátu
  • Hlavní jídlo z kuřecího masa, například šťavnatá pečená kuřecí prsa, kuře na medovém česneku nebo paličky pečené na medové hořčici

Ingredience

  • 1 bageta, 60 cm dlouhá
  • 125 g změklého másla
  • 2 lžičky čerstvého mletého česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky jemně nasekané petrželky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Francouzskou bagetu rozkrojte na polovinu.
  3. Poté chléb po celé délce nakrájejte na 2 cm silné plátky.
  4. Smíchejte máslo, česnek, sůl a petrželku.
  5. Ochutnejte, zda je to podle vašeho vkusu dostatečně slané/česnekové.
  6. Česnekovým máslem potřete rozkrojenou stranu chleba.
  7. Zbylým máslem potřete horní část a boky chleba.
  8. Každý kousek zabalte do alobalu.
  9. Pečte 15 minut, dokud není kůrka křupavá.
  10. Rozbalte a podávejte.

Poznámky

  • Chléb – česnekový chléb můžete připravit z jakéhokoli chleba
  • Chuť česneku se po uvaření mírně zmírní, za syrova je drsná
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang