Tento recept na brambory k snídani si zamilujete. Je velmi snadný na přípravu a brambory jsou pokaždé dokonale křupavé a dozlatova opečené. Uprostřed jsou krémové a dokonale ochucené pikantním kořením. Podávejte tyto brambory k jednoduché snídani např. s míchanými vajíčky či volským okem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 35 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

Na brambory

  • 450 g malých brambor nakrájených na kousky
  • extra panenský olivový olej na pokapání
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • špetka vloček červeného pepře
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Na osmaženou cibuli a papriku (volitelné)

  • 1/2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1/2 žluté cibule nakrájené na kousky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1/3 šálku koriandru k podávání
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 220 °C a vyložíme plech pečícím papírem.
  2. Na plech položíme brambory, pokapeme je olivovým olejem a bohatě posypeme solí, pepřem, uzenou paprikou a špetkou červených pepřových vloček.
  3. Promícháme, rovnoměrně rozprostřeme na plech a pečeme 30 minut nebo dokud nebudou brambory zlatohnědé a křupavé na okrajích. Podáváme jen tak jako snídaňovou přílohu nebo brambory smícháme s osmaženou cibulí a paprikou.
  4. Na středně velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, papriku a česnek a restujeme 5-8 minut, dokud cibule a paprika nezměknou a lehce nezhnědnou.
  5. Odstavíme z ohně, vmícháme brambory a posypeme koriandrem. Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang