Recept na snídaňové quesadillas

Snídaně
Snídaňové quesadillas

Tento snadný recept na snídani quesadilla je tak chutný. Podávejte tyto quesadilly plněné míchanými vejci, fazolemi a bylinkami k snídani, pozdní snídani nebo večeři.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 vejce
  • pálivá omáčka, například Cholula
  • špetka soli
  • ⅓ šálku vařených fazolí pinto nebo černých fazolí, propláchnutých a scezených
  • 2 lžičky másla nebo extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané zelené cibule
  • 1 lžíce jemně nasekaného koriandru
  • 1 lžíce nakrájeného nakládaného papričky jalapeño – volitelně
  • 1 středně velká celozrnná tortilla
  • ½ šálku (baleného) strouhaného ostrého sýra čedar
  • salsa nebo další pálivá omáčka, na podávání

Postup

  1. V míse rozšlehejte vejce s horkou omáčkou a solí, dokud se dobře nespojí.
  2. Přidejte fazole a dejte stranou.
  3. Máslo rozpusťte na středně velké pánvi (litinové nebo nepřilnavé) na středním plameni, dokud nezačne bublat.
  4. Vlijte vaječnou směs a za častého míchání vařte, dokud vejce neztuhnou, asi 1 až 3 minuty.
  5. Směs přendejte do mísy a přerušte proces vaření (vejce se dovaří v quesadille).
  6. Vmíchejte zelenou cibuli, koriandr a jalapeño.
  7. Na samostatné velké pánvi rozehřejte tortillu na středním plameni a občas ji obraťte.
  8. Jakmile jsou pánev a tortilla teplé, posypte polovinu tortilly polovinou sýra.
  9. Na sýr položte míchaná vejce a na míchaná vejce nasypte zbývající sýr.
  10. Prázdnou polovinu tortilly přitiskněte na náplň.
  11. Nechte quesadillu péct, dokud není na spodní straně zlatavá a křupavá (nepřestávejte péct příliš brzy), asi 1 až 2 minuty, a v případě potřeby snižte teplotu, aby se tortilla nepřipálila.
  12. Obraťte ji a vařte, dokud není druhá strana zlatavá a křupavá.
  13. Okamžitě stáhněte pánev z ohně a přeneste quesadillu na prkénko.
  14. Nechte ji několik minut vychladnout, aby měla čas ztuhnout, a poté každou quesadillu nakrájejte velmi ostrým nožem na 2 plátky.
  15. Ihned podávejte s oblíbenou salsou nebo pálivou omáčkou.

Kategorie:

Snídaně
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang