Recept na špagety s italskou klobásou

Hlavní jídlaŠpagetyTěstovinyUzeniny
Špagety s italskou klobásou

Tento rychlý a snadný recept na špagety má bohatou chuť díky italské klobáse a rychlé domácí omáčce na špagety. Nezapomeňte na parmezán.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 3 až 4

Ingredience

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 žlutá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozemleté
  • 170 g italské sladké klobásy
  • 170 g italské pálivé a pikantní klobásy
  • 1 plechovka drcených rajčat (nebo protlak z plechovky celých loupaných rajčat)
  • 450 g špaget
  • sůl
  • čerstvě nastrouhaný parmezán

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje na středním nebo mírném ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nezprůsvitní.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě 1 minutu.
  4. Zatímco se cibule vaří, dejte vařit velký hrnec osolené vody na těstoviny (4 litry vody se 2 lžícemi soli).
  5. Vyndejte uvařenou cibuli a česnek z pánve a dejte stranou.
  6. Maso z klobásy vyjměte z obalů (pokud je klobása v článcích) a přidejte na pánev, přičemž maso rozbijte prsty.
  7. Vařte na středním ohni, dokud maso lehce nezhnědne.
  8. Na pánev s masem z klobásy přidejte drcená nebo protlak z konzervovaných rajčat i se šťávou.
  9. Přidejte vařenou cibuli a česnek.
  10. Zahřejte na mírném ohni.
  11. Jakmile se voda na těstoviny začne vařit, přidejte špagety.
  12. Nechte vodu znovu přivést k varu.
  13. Vařte nezakryté a prudkým varem tak dlouho, jak je uvedeno na obalu těstovin, obvykle asi 10 až 12 minut.
  14. Když jsou těstoviny al dente (uvařené, avšak stále trochu pevné), odstavte hrnec z ohně.
  15. Těstoviny slijte a dejte je do servírovací mísy.
  16. Ihned podávejte. Promíchejte je s omáčkou a ozdobte strouhaným parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang