svycarska-rolada

Nostalgická pochoutka – vyrobte si vlastní piškotovou švýcarskou roládu s ovocnou náplní z jahodového džemu. Tento snadný moučník se skvěle hodí pro zábavu a narozeninové oslavy.

Ingredience

  • máslo, na namazání
  • 2 velká vejce
  • 50 g moučkového cukru plus další 2 lžíce na posypání
  • 50 g prosáté hladké mouky
  • 100 g jahodového džemu

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na rohlíky o rozměrech 16 x 28 cm vymažte a vyložte papírem na pečení.
  3. Vejce a cukr šlehejte 5 minut elektrickým ručním šlehačem, dokud nezhoustnou a nezesvětlají.
  4. Velkou kovovou lžící opatrně ve dvou dávkách vmíchejte mouku.
  5. Nalijte směs do formy a jemně ji v rohách zmírněte.
  6. Pečte 10-12 minut, dokud není těsto zlatavé a pevné.
  7. Dávejte pozor, abyste to s pečením nepřehnali, jinak se piškot při rolování rozpadne.
  8. Zatímco se piškot peče, posypte čtverec pečícího papíru 2 lžícemi cukru.
  9. V mikrovlnné troubě zahřejte marmeládu po dobu 20 sekund.
  10. Upečený piškot otočte na cukrem posypaný papír.
  11. Odlepte podkladový papír a potřete piškot teplým džemem.
  12. Od kratšího okraje piškot srolujte a na pomoc si vezměte papír, poté jej nechte vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang