Tofu recepty – zdravé čokoládové pralinky

CukrovíVeganské

Ne každý z nás si dopřeje sladké bez omezení. Někomu cukr nedělá dobře, někdo se rozhodl shodit nějaké to kilo do vánočních šatů, někdo si řekl, že chce žít zdravěji. Právě pro ty, kteří mají rádi originální dobroty, jsme připravili skvělý dezert.

Tofu je skvělá přísada do zdravých dezertů. Vysoký obsah bílkovin, žádný lepek, žádný přidaný cukr, ale zato překvapivě dobrá chuť. O tom jsou tyto rychlé a jednoduché čokoládové pralinky, při kterých si nemusíte dávat pozor na to, kolik jich sníte.

Ingredience

  • 1 balení tofu natural
  • 150 g kvalitní hořké čokolády (s vysokým obsahem kakaa)
  • 2 zralé měkké banány
  • 1 lžičku hořkého nizozemského kakaa
  • 2 PL hořkého nizozemského kakaa na obalování

Postup

  • V misce si vidličkou rozmačkáme tofu natural, pokusím se ho rozmíchat, abychom získali co nejhladší konzistenci bez hrudek (můžeme si pomoci i ponorným mixérem).
  • Přidáme banány, které podobně jako tofu rozmačkáme vidličkou.
  • Banány a tofu pořádně promícháme.
  • Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme ji do banánové tofu směsi. Nakonec přidáme 1 lžičku hořkého kakaa.
  • Vše pořádně promícháme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout, aby se nám s hmotou dobře pracovalo.
  • Ze ztuhlé směsi tvarujeme kuličky asi velikosti menšího vlašského ořechu (tato dávka vystačí asi na 30 kulek) a těsně před podáváním je vyválíme v kakau.

Kategorie:

Cukroví | Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang