Tortillové rolky – jednoduchý recept na předkrm

JednohubkyPředkrmySendvičeSnackyStudená kuchyněStudené předkrmy

Tyto krémové sýrové rolky lze připravit předem a nakrájet je těsně před podáváním, takže máte dostatek času na přípravu jiných věcí. Vyzkoušejte také rolky California sushi, které obzvláštní každou hostinu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut + chlazení
  • Počet porcí: cca. 48 rolek

Ingredience:

  • 1 balení změklého smetanového sýru
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 plechovka nakrájených zralých oliv
  • 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
  • 1/2 šálku nasekané zelené cibule
  • česnekový prášek dle chuti
  • kořeněná sůl dle chuti
  • 5 moučných tortill
  • salsa (volitelné)

Postup

  1. Vyšleháme smetanový sýr, čedar a zakysanou smetanu, dokud se nespojí. Vmícháme olivy, zelené chilli papričky, cibuli a koření.
  2. Rozetřeme na tortilly a pevně je srolujeme. Každou zabalíme do igelitu a konce zavineme tak, aby se utěsnily. Uložíme na několik hodin do ledničky.
  3. Rozbalíme. Zubatým nožem nakrájíme na plátky. Pokud chceme, můžeme podávat se salsou.

Tipy

  1. Můžeme si udělat rolky den dopředu? Ano! Příprava rolek až 24 hodin předem je skvělý způsob, jak ušetřit čas v den oslavy.
  2. Jak zabránit tomu, aby se tortillové rolky nerozmočily? Aby se tortillové rolky nerozmočily, nezapomeňte přesně odměřit zakysanou smetanu. Pokud jí dáte do hrnku příliš mnoho, bude náplň kapat a tortilla bude rozmočená. Nevynechejte ani fólii – je to nejlepší způsob, jak zabránit rozmočení rolky.
  3. Jak dlouho rolky vydrží? Zbylé rolky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, ale ne příliš dlouho. Nejchutnější je zkonzumovat je do jednoho nebo dvou dnů. Pokud budete čekat déle, mohou se rozmočit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang