Lehoučké domácí sušenky – recept

DezertyDezerty, zákusky a pohárySnackySušenky
lehke-susenky-recept

Tento recept na nadýchané domácí sušenky obsahuje pouhých šest ingrediencí, je snadný, a sušenky, které si díky němu připravíte, budou jednoduše neodolatelné.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • 8 lžic nesoleného másla
  • 225 ml polotučného mléka
  • 1/2 lžíce rozpuštěného másla, na potření upečených sušenek

Postup

  1. Připravte si na kostičky nakrájené studené máslo a pomocí mixéru (nebo dvou nožů či vidličky) ho vmíchejte do mouky, dokud nebudou největší kousky másla velké jako hrášek.
  2. Přidejte najednou 1 šálek polotučného mléka, ze kterého jste odbrali 2 polévkové lžíce a míchejte, dokud se směs nespojí.
  3. Těsto vyklopte na pomoučený povrch. Pokud se těsto velmi lepí, lehce ho posypte moukou.
  4. Těsto rozválíme na obdélník, který přeložíme na polovinu a rozválíme na další obdélník. Podruhé těsto přeložte a vyklepněte do obdélníku.
  5. Ponořte kulaté vykrajovátko na sušenky do mouky a vykrojte 8 sušenek.
  6. Zbytky vytáhneme a vytvarujeme do obdélníku, ze kterého vykrojíme další 2 sušenky.
  7. Sušenky položíme na pergamenem vyložený plech 1 cm od sebe a pečeme při teplotě 205 °C 12-15 minut nebo dokud nejsou zlatohnědé a propečené. Ještě horké sušenky potřete 1/2 lžíce rozpuštěného másla.
  8. Přeneseme je na mřížku, kde je necháme 10 minut vychladnout, a pak je podáváme.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang