Recept na ústřice Rockefeller

Mořské plodyMušle a ústřicePředkrmy
Ústřice

Jednoduchý a rychlý recept na přípravu ústřic, které si Vaši přátelé jednoduše zamilují.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 20 minut

Ingredience

  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 balíček čerstvého špenátu, natrhaný
  • 1 šálek strouhaného sýra Romano
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/8 lžičky pepře
  • 900 g soli
  • 36 čerstvých ústřic v lasturách

Postup

  1. Ve velké pánvi osmahněte cibuli na másle do měkka. Přidejte špenát a míchejte, dokud nezvadne. Odstavte z ohně, vmíchejte sýr, citronovou šťávu a pepř.
  2. Do dvou nevymazaných pekáčů rozprostřete košer sůl. Vyloupejte ústřice a ponechte si ústřice a jejich tekutinu ve spodní skořápce.
  3. Mušle ústřic lehce zatlačte do soli, aby byly ústřice v rovině. Na každou z nich dejte 2-2 a 1/2 lžíce špenátové směsi.
  4. Pečte nezakryté při 230 °C, dokud ústřice nejsou baculaté, 6-8 minut. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang