Recept na zapečenou máslovou dýni

PřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
Máslová dýně

Tato snadná zapečená máslová dýně je vynikající k jídlu a na talíři vypadá krásně, především, pokud je podávaná přímo ze slupky.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 1 hodina 40 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 velká máslová dýně, podélně rozpůlená a zbavená semínek
  • 1 lžíce másla nakrájeného na kousky
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Dýni položte řeznou stranou dolů do pekáče o rozměrech 23×33 cm.
  3. Kolem půlek dýní nalijte 2 šálky vody.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud nezměknou a nepropíchnou se vidličkou, přibližně 1 a 1/2 hodiny, a podle potřeby přidávejte další vodu.
  5. Vyjměte z trouby a přeneste každou polovinu na talíř řeznou stranou nahoru.
  6. Každou polovinu potřete máslem, osolte a opepřete.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang