Recept na zapečené brambory s klobásou a paprikou

Bramborová jídlaBramborové přílohyHlavní jídlaUzeninyZapečené brambory
Zapečené brambory

Tento recept s klobásou a bramborami je italskou klasikou a připravíte ho během hodiny.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 kg italských klobás, nakrájených na kousky
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na silné plátky
  • 2 velké zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na klínky
  • 2 velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na klínky
  • 3 velké cibule nakrájené na klínky
  • ½ šálku bílého vína
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžička italského koření
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje a 5 až 10 minut opékejte a míchejte klobásu, dokud nezhnědne.
  3. Uvařenou klobásu přendejte do velké zapékací misky.
  4. Do pánve nalijte 1/4 šálku olivového oleje a za občasného míchání vařte brambory, dokud nezhnědnou, asi 10 minut.
  5. Brambory přendejte do zapékací mísy a nechte v pánvi trochu oleje.
  6. V rozpálené pánvi vařte a míchejte zelenou a červenou papriku a cibuli, dokud nezačnou měknout, asi 5 minut.
  7. Přidejte zeleninu do zapékací misky.
  8. Zeleninu a klobásu zalijte vínem a kuřecím vývarem a posypte italským kořením, solí a pepřem.
  9. Jemně promíchejte klobásu, brambory a zeleninu.
  10. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, dokud jídlo není horké a nevytvoří se bublinky.
  11. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang