Makový primal dort
Za tento recept mě budete milovat. Tento dort je totiž zdravý dort. Je bez mouky a bez cukru,...
Pro některé je džem a marmeláda totéž, avšak není tomu tak. Džem disponuje řidší konzistencí a obsahuje kousky ovoce, které by měly tvořit alespoň 35%. Zatímco marmeláda ma tužší konzistenci, kterou tvoří ovocný protlak s obsahem alespoň 20% citrusových plodů.
Džemy a marmelády jsou nejvíce využívány na chlebu s máslem nebo na palačinky či lívance. Některé marmelády, džemy nebo dokonce čatní se přidávají i k paštikám, grilovaným masům, sýrům nebo zelenině.
Další skupinu tvoří povidla, která bývají nejčastěji ze švestek, jablek nebo hrušek. Nejlepší recepty na povidla jsou zajisté od babiček.
Makový primal dort
Za tento recept mě budete milovat. Tento dort je totiž zdravý dort. Je bez mouky a bez cukru,...
Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky
Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle...
Bezlepkové palačinky s brusinkovým kompotem, řeckým jogurtem, vlašskými ořechy a fíky zalité olejem z lískových ořechů
Lepek – aktuální téma dnešní doby. Vedou se diskuze o tom, zda jíst či nejíst...
Vánoční sušenky s bílou čokoládou, višňovým džemem a tymiánem
Pokud už peču nějaké cukroví, pouze symbolicky, snažím se o „zdravější“ variantu....
Špaldové linecké cukroví
Existuje snad oblíbenější cukroví než linecké? Tahle drobná máslová kolečka potřená...
Rychlý jablečný džem se zázvorem a máslovým croissantem
Při přípravě rychlého jablečného džemu získáte jako bonus byt krásně provoněný...
Kořeněná dýňová marmeláda s máslovým croissantem
Dýňová sezona je u nás každým rokem zřetelnější – děti dýni často nesnáší,...
Rebarborová klevela s máslovým croissantem
Rebarbora. Řapíky, co vypadají jako odpad na kompost jsou zasyrova poživatelné, když se ale...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
Obilná kaše – rychlá snídaně pro všední den
Už je tomu týden, co doma hrajeme takovou výbornou bojovku. No dobře, takhle to zní docela...
Lívanečky z celozrnné mouky s chia semínky a ovesnými vločkami, přelité rybízovo-angreštovým chia džemem
V neděli svět zažil velmi překvapivou premiéru. Že vám unikla? Nechápu, jak je to možné,...
Tartaletky s růžovým želé, pistáciovou náplní a plněnými malinami
Než jsem se na přelomu května a června odjela vdát do lesů, holky v práci mi uspořádaly...
Cukroví, osvědčené tajné zbraně
Podíváme na zoubek druhům cukroví, jejichž recepturu jsem roky ladila k naprosté...
Francouzské toasty s arašídovým máslem
Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. Co možná známé...
Bezinky nade vše
Bezinky jsou dle mého názoru jedna z nejbáječnějších věcí na světě. Stačí mi k nim...
Klasické druhy cukroví – linecká kolečka, vanilkové a pařížské rohlíčky, marokánky
Náš epos o cukroví začneme klasickými druhy. Těmi, které nemohou na našem svátečním...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Šípková marmeláda s máslovým croissantem
Když se rozhodnete pustit do přípravy šípkové marmelády, a rozhodnete se, že ji uděláte...
Jahody vs. višně
Červen by se dal nazvat jahodovým měsícem. Šťavnaté červené plody na nás vykukují zpoza...
Mango vs. papája
Když kupujete mango, zaměřte se na to, aby byla slupka krásně hladká a beze skvrn. Dbejte na...
Vánoční džem
Džem vonící po Vánocích. Ani nepoznáte, že je bez rafinovaného cukru a klasického...
Máslový croissant s domácí ostružinovou marmeládou
Žádné složité pasírování, dochucování, jenom ostružiny, cukr a citron....
Kakaový korpus, povidla a vysokoprocentní čokoláda
Tohle je vlastně takový dost univerzální recept na základní ale skvělé paleo kakaové...
Oplatkové řezy – Recept
Ingredience dortové oplatkymeruňková marmeládapudinkový krém Postup Dortové...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang