Špagety bolognese s TOFU uzené

Těstoviny

Špagety bolognese jsou stará osvědčená italská klasika, se kterou nemůžete nic pokazit, protože je rádi snědí děti i dospělí. My jsme je ještě doplnili o uzené tofu.

Špagety bolognese s uzeným tofu jsou tedy lehčí variantou receptu s masem. Zvláště pokud si nejste jisti kvalitou mletého masa, které kupujete, použijte raději kvalitní tofu. Omáčka na špagety bez masa je plnohodnotným jídlem pro každého stejně jako další recepty z tofu.

Ingredience

  • 320 g špaget
  • 2 ks uzeného tofu    
  • 400 g rajčat    
  • 150 g cibule    
  • 150 g mrkve    
  • 150 g celeru    
  • 10 g česneku    
  • 0,4 dcl oleje    
  • 2 dcl zeleninového vývaru    
  • 2 ks bobkového listu    
  • špetka mletého muškátového oříšku    
  • špetka nového koření a pepře    
  • 1/4 KL sušené bazalky    
  • 1/2 KL sušeného oregána    
  • 1/4 KL sušeného tymiánu    
  • sůl    
  • cukr    
  • olivový olej    
  • kečup

Postup

  • Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na hrubším struhadle nakrájenou kořenovou zeleninu, jemně osolíme. Přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka.
  • Přidáme rozmačkané / nastrouhané uzené tofu a necháme přejít varem.
  • Přidáme pokrájená a oloupaná rajčata a spolu dusíme ještě 10 minut.
  • Na závěr přidáme sušenou bazalku, oregano, tymián, muškátový ořech, pepř, rozmačkaný česnek a provaříme.
  • Dochutíme cukrem nebo citrónem, olivovým olejem a kečupem podle potřeby.

Kategorie:

Těstoviny

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang