Kuřecí koláč

Slané koláče
  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina, 10 minut
  • Porce: 8

Ingredience

  • 0,5 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kostky
  • 1 šálek mrkve nakrájené na plátky
  • 1 šálek mraženého zeleného hrášku
  • ½ šálku nakrájeného celeru
  • ⅓ šálku másla
  • ⅓ šálku nakrájené cibule
  • ⅓ hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ¼ lžičky celerového semínka
  • 1 ¾ šálku kuřecího vývaru
  • ⅔ šálku mléka
  • 2 nepečené koláčové korpusy

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů C.
  • V hrnci smíchejte kuřecí maso, mrkev, hrášek a celer. Přidejte vodu tak, aby byla zakrytá, a vařte 15 minut. Odstavte z ohně, slijte vodu a dejte stranou.
  • V hrnci na středním ohni osmahněte na másle cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Vmíchejte mouku, sůl, pepř a celerové semínko. Pomalu vmíchejte kuřecí vývar a mléko. Vařte na středně mírném ohni, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  • Kuřecí směs vložte do koláčové formy se spodním korpusem. Zalijte horkou tekutou směsí. Přikryjte horní krustou, utěsněte okraje a odřízněte přebytečné těsto. Nahoře udělejte několik malých zářezů, aby mohla unikat pára.
  • Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a náplň nevybublá. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.

Kategorie:

Slané koláče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang