Zeleninový pastýřský koláč se sladkou bramborovou kaší – recept

Bramborová jídlaSlané koláčeSlané recepty
zeleninovy-pastyrsky-kolac-se-sladkou-bramborovou-kasi-1461243

Tajemství této náplně do pastýřského koláče spočívá ve výběru velké mrkve, aby při vaření neztratila svou strukturu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 2 velké mrkve, nakrájené na kousky velikosti kostky cukru
  • 2 lžíce nasekaného tymiánu
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 2 kostky zeleninového vývaru
  • 410 g plechovky zelené čočky
  • 950 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 25 g másla
  • 85 g vegetariánského vyzrálého čedaru, nastrouhaného

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmažte na něm cibuli.
  2. Přidejte 2 velké mrkve a většinu ze 2 lžic nasekaného tymiánu, který si nechte na později.
  3. Přilijte 200 ml červeného vína, 150 ml vody a 400 g nakrájených rajčat, poté rozdrobte 2 kostky zeleninového bujónu.
  4. 10 minut povařte.
  5. Přisypte 410 g plechovku zelené čočky i se šťávou, přiklopte a vařte dalších 10 minut.
  6. Mezitím uvařte 950 g sladkých brambor nakrájených na kousky 15 minut doměkka.
  7. Nechte je dobře okapat a poté je rozmačkejte s 25 g másla a okořeňte podle chuti.
  8. Do koláčové misky nasypte čočkovou směs, navrch dejte lžíci kaše, posypte 85 g nastrouhaného vegetariánského čedaru a zbylým tymiánem.
  9. Koláč můžete přikrýt a nechat v chladu 2 dny.
  10. Troubu předehřejte na 190 °C.
  11. Pečte 20 minut.
  12. Podávejte s brokolicí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang