Tato omeleta se šunkou a sýrem, neboli ham and cheese, je tak snadná a tak dobrá. Šunku před přidáním do omelety je dobré osmahnout, aby byla křupavá a chutnější.
Příprava
- Příprava: 10 minut
 - Vaření: 10 minut
 - Celkem: 20 minut
 - Počet porcí: 1
 
Ingredience
- 2 lžičky rostlinného oleje
 - 4 plátky šunky, nakrájené na malé kousky
 - 2 vejce
 - 2 lžičky nasekané čerstvé pažitky, rozdělené na části
 - ¼ lžičky soli
 - čerstvě mletý černý pepř podle chuti
 - ¼ šálku strouhaného sýra čedar
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
 - Přidejte šunku a za častého míchání ji smažte asi 7 minut, dokud nezhnědne a nezkřehne.
 - V malé misce rozšlehejte vejce s 1 lžičkou pažitky, solí a pepřem.
 - Nalijte vaječnou směs do pánve a nechte ji 30 sekund vařit.
 - Zvedněte okraje omelety tak, aby neuvařené vejce steklo pod uvařené okraje a dostalo se do kontaktu s horkou pánví.
 - Zatřeste pánví a nakloňte ji, aby se neuvařené vejce přesunulo.
 - Posypte ji sýrem čedar a přeložte omeletu na polovinu.
 - Obraťte a smažte, dokud není vejce zcela hotové a sýr se neroztaví, 30 sekund až 1 minutu.
 - Přesuňte na talíř a posypte zbývající 1 lžičkou pažitky.