Tento pokrm lze připravit k pečení několik hodin předem – a vše se připravuje na jedné pánvi.
Příprava
- Příprava: 5 minut
 - Vaření: 35 minut
 - Počet porcí: 4 porce
 
Ingredience
- 350 g těstovin
 - 200 g brokolice nakrájené na velmi malé růžičky a stonky nakrájené na tenké plátky
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 350 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na tenké plátky
 - 175 g kaštanových hub, rozčtvrcených na čtvrtiny
 - 4 lžíce pasty ze sušených rajčat
 - 80 g měkkého sýra s česnekem a bylinkami
 - 284 ml smetany
 
Na posypání:
- svazek jarní cibulky nakrájené nadrobno
 - 85 g čedaru, nastrouhaného
 - 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
 - 50 g mandlových vloček
 
Postup
- Troubu předehřejte na 190 °C.
 - Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
 - Vhoďte 350 g těstovin a dobře promíchejte.
 - Vařte 6 minut, pak přidejte 200 g brokolice nakrájené na velmi malé kousky, vařte dalších 5-6 minut.
 - Dobře je slijte a vraťte do pánve.
 - Na široké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 350 g na tenké plátky nakrájených kuřecích prsou.
 - Smažte, dokud lehce nezhnědnou.
 - Vsypte 175 g rozčtvrcených kaštanových hub a 1 minutu je smažte.
 - Poté vmíchejte 4 lžíce pasty ze sušených rajčat, 80 g měkkého sýra s česnekem a bylinkami a 284 ml smetany.
 - Za stálého míchání jemně povařte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.
 - Dochuťte solí a pepřem.
 - Těstoviny přelijte omáčkou, jemně promíchejte, až se obalí, a poté je přendejte do pekáče.
 - Smíchejte svazek jemně nakrájené jarní cibulky, 85 g nastrouhaného čedaru, 1 jemně nasekaný stroužek česneku a 50 g mandlových vloček
 - Směsí nasypte na pekáč.
 - Pečte 20 minut dozlatova.