Tyto kuřecí karbanátky jsou skvělou obměnou klasických karbanátků, pokud zrovna chcete něco lehce odlehčeného a trochu zdravějšího. Ideální je v kombinaci se zeleninovým salátem.
Ingredience
- 0,5 kg mletého kuřecího masa
 - 2 hrnky strouhanky
 - 1/2 hrnku nízkotučného mléka
 - 3 lžíce nastrouhané sladké cibule
 - 1/4 lžičky kajenského pepře
 - 3/4 lžičky hrubozrnné soli
 - Drcený černý pepř
 - 1 lžička olivového oleje
 
Postup
- Kuřecí maso vložte do mísy. Vmíchejte mléko, 1/2 hrnku strouhanky, cibuli, kajenský pepř, sůl a pepř.
 - Směs bude velmi vlhká, což znamená, že se z ní bude trochu špatně tvořit placičky, ale pusťte se do toho.
 - Zbývající 1 a 1/2 hrnku strouhanky dejte na talíř. Kuřecí maso rozdělte na 4 nebo 5 hromádek a rukama z nich vytvarujte placičky. Každou placičku obalte ve strouhance.
 - Na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a placičky smažte dozlatova a dopečte, asi 5 minut z každé strany. Ihned podávejte.