pecene-bramborove-klinky

Tyto bramborové klínky pečené v troubě jsou snadnou a chutnou přílohou nebo svačinou. Podávejte je posypané petrželkou, parmezánem a s oblíbenou omáčkou.

Ingredience

  • 4 středně velké brambory, nakrájené na klínky.
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 a ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mořské soli, další na posypání
  • ¾ lžičky sušené cibule
  • ¾ lžičky uzené papriky
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Nasekaná petrželka, k podávání
  • Strouhaný parmezán, k podávání
  • Tatarská omáčka, kečup nebo hořčice k namáčení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 210 °C a vyložte dva plechy pečícím papírem.
  2. Ve velké míse promíchejte brambory s olivovým olejem, sušeným česnekem a cibulí, solí, uzenou paprikou a několika zrnky pepře a rovnoměrně je rozprostřete na plechy.
  3. Pečte 40 až 45 minut nebo dokud brambory nezměknou a nezískají zlatohnědou barvu na okrajích, přičemž přibližně po 20 minutách pečení brambory obraťte a plechy v troubě otočte.
  4. Doba pečení závisí na velikosti brambor.
  5. Po vyndání z trouby posypte volitelně petrželkou a parmazánem. Dochuťte ještě solí a podávejte s oblíbenými omáčkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang