jablecny-drobenkovy-kolac

Tato drobenková poleva na jablečný koláč dodá koláči lahodnou křupavost. Do tohoto jablečného koláče můžete přidat vlašské ořechy a rozinky, aby byl ještě snovější.

Ingredience

  • 6 šálků tence nakrájených jablek
  • 1 lžíce citronové šťávy (volitelně)
  • ¾ šálku bílého cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ⅛ lžička mletého muškátového oříšku
  • ½ šálku rozinek (nepovinné)
  • ½ šálku nasekaných vlašských ořechů (nepovinné)
  • 1 koláčová skořápka (23 cm)
  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku baleného hnědého cukru
  • 3 lžíce másla

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vložte nakrájená jablka do velké mísy.
  3. Pokapejte je citronovou šťávou.
  4. V malé misce smíchejte bílý cukr, 2 lžíce mouky, skořici a muškátový oříšek.
  5. Směsí posypte jablka a promíchejte, dokud se rovnoměrně nepokryjí.
  6. Vmíchejte rozinky a vlašské ořechy.
  7. Přeneste směs do koláčové formy.
  8. V malé misce smíchejte 1/2 šálku mouky a hnědý cukr.
  9. Vidličkou vmíchejte máslo, dokud se směs nestane drobivou.
  10. Posypte jablečnou náplň.
  11. Vrch koláče volně zakryjte alobalem.
  12. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  13. Odstraňte alobal a pečte, dokud není vrchní část koláče zlatohnědá a náplň bublinkovitá, přibližně dalších 25 až 30 minut.
  14. Před podáváním nechte koláč vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang