Recept na nejlepší babiččin jahodový dort

DezertyDortyKrémové dortyOvocné dorty
Nejlepší babiččin jahodový dort

Výborný jahodový dort připravíte za necelou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 25 minut plus chlazení
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

Na dort

  • 1 balení bílé dortové směsi (běžná velikost)
  • 1 balení jahodové želatiny
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek vody
  • 1/2 šálku kanolového oleje
  • 2 velká vejce, pokojová teplota
  • 1 šálek jemně nakrájených jahod

Na polevu

  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1/2 šálku rozmačkaných jahod
  • 4 a 1/2 až 5 šálků moučkového cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175° C.
  2. Dno 2 vymazaných kulatých forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
  3. Papír vymažte tukem.
  4. Ve velké míse smíchejte dortovou směs, želatinu, cukr a mouku.
  5. Přidejte vodu, olej a vejce. Šlehejte 30 sekund při nízkých otáčkách.
  6. Šlehejte na střední stupeň 2 minuty.
  7. Vmíchejte nakrájené jahody.
  8. Přeneste do připravených forem.
  9. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 25-30 minut.
  10. Před vyjmutím na mřížku nechte 10 minut vychladnout.
  11. Odstraňte papír a nechte je zcela vychladnout.
  12. V malé misce vyšlehejte máslo do krémové polevy.
  13. Vmíchejte rozdrcené jahody.
  14. Postupně zašlehejte tolik moučkového cukru, abyste dosáhli požadované konzistence.
  15. Polevu rozetřete mezi vrstvy a na vrchní část a boky dortu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang