Recept na babiččiny zázvorové sušenky

DezertyDezerty, zákusky a pohárySnackySušenky
babicciny-zazvorove-susenky

Vyzkoušejte doma tento osvědčený tradiční recept na báječné babiččiny zázvorové sušenky, které vám báječně zachutnají ke kávě či čaji.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 2 hrnky prosáté hladké mouky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky soli
  • ¾ šálku ztuženého tuku
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 vejce
  • ¼ šálku tmavé melasy
  • ⅓ šálku skořicového cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Do mísy prosejte mouku, zázvor, jedlou sodu, skořici a sůl. Směs promíchejte, dokud se nespojí, a poté ji podruhé prosejte do jiné mísy.
  3. Do mísy dejte tuk a šlehejte, dokud nevznikne krém. Postupně vmíchejte bílý cukr. Vejce a tmavou melasu šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná hmota. Do směsi prosejte 1/3 moučné směsi; promíchejte, aby se důkladně spojila. Přisypte zbývající moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne vláčné těsto.
  4. Z těsta oddělujte malé kousky a mezi dlaněmi z nich vyválejte kuličky o průměru 1 cm. Každou kuličku obalte ve skořicovém cukru a poté ji položte 2 cm od sebe na nevymazaný plech.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud se vršky nezaoblí a mírně nepopraskají, asi 10 minut. Sušenky nechte vychladnout na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang