Připravte si s námi tyto křehké sušenky polité čokoládou, která jim dodává extra sladkost.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba pečení: 30 minut
  • Počet porcí: 20 sušenek
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 340 g nesoleného másla, pokojové teploty
  • 200 g cukru + na posypání
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 440 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 200 g jemně nasekané polosladké čokolády

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. V míse elektrického mixéru s pádlovým nástavcem smícháme máslo a cukr, dokud se nespojí. Přidáme vanilku.
  3. Ve středně velké míse prosejeme mouku a sůl. Přidáme do směsi másla a cukru. Mícháme při nízkých otáčkách, dokud se těsto nezačne spojovat.
  4. Vyklopíme těsto na povrch posypaný moukou a vytvarujeme z něj kouli. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut chladnout.
  5. Těsto rozválíme na tloušťku 1 cm. Sušenky vykrajujeme pomocí vykrajovátka ve tvaru prstu o rozměrech 7,5 x 2,5 cm. Vykrojené sušenky položíme na nevymazaný plech a posypeme cukrem.
  6. Pečeme 20-25 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Když jsou sušenky vychladlé, položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Do skleněné misky dáme 75 g čokolády a na 30 sekund ji dáme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon. Zamícháme lžící a pokračujeme v zahřívání a míchání po 30 sekundách, dokud se čokoláda nerozpustí.
  8. Přidáme zbývající čokoládu a necháme ji při pokojové teplotě za častého míchání odstát, dokud nebude zcela hladká. Intenzivně mícháme, dokud není čokoláda hladká a mírně vychladlá.
  9. Každou polovinu délky sušenky pokapeme takovým množstvím čokolády, aby ji pokryla. Před podáváním necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang