Sušenky s arašídovým máslem jsou klasicky oblíbené u mnoha lidí, ale pokud hledáte zdravější alternativu, pak mohou být ideální volbou sušenky s arašídovým máslem bez cukru.

Tyto lahodné sušenky jsou vyrobeny bez přidaných cukrů a přirozená sladkost arašídového másla stačí k tomu, aby jim dodala lahodnou chuť. Mají také vysoký obsah bílkovin, což z nich dělá skvělou svačinu pro ty, kteří drží dietu, nebo pro ty, kteří se snaží zhubnout. Doplnit je ale můžete i lesklou čokoládovou polevou a domácím burákovým máslem recept.

Ingredience potřebné k výrobě sušenek z arašídového másla bez cukru jsou jednoduché a snadno dostupné. Potřebujete pouze arašídové máslo, náhražku cukru, jedlou sodu a volitelné přísady, jako jsou čokoládové lupínky nebo ořechy.

Přípravu sušenek začněte předehřátím trouby na 175 °C. Poté smíchejte arašídové máslo a náhražku cukru, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Poté přidejte jedlou sodu a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Nakonec podle potřeby vmíchejte všechny volitelné přísady.

Jakmile je těsto na sušenky hotové, můžete ho buď vyválet a vykrajovat tvary, nebo jednoduše nakapat lžíce těsta na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky pečte 10 až 12 minut nebo dozlatova. Před podáváním je nechte zcela vychladnout.

Nepečené cukroví z ovesných vloček, křehké sušenky nebo sušenky z ovesných vloček bez cukru jsou vynikající volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu sušenek. Jsou chutné, výživné a snadno se připravují. Tak proč je nevyzkoušet?

Sušenky z arašídového másla bez cukru – recept

Připravte si diabetické sušenky s arašídovým máslem.

Ingredience na sušenky z arašídového másla bez cukru

  • 2 šálky hladkého přírodního arašídového másla
  • 2 šálky bezkalorického sladidla sukralózy
  • 2 velká vejce

Postup na sušenky z arašídového másla bez cukru

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Lehce vymažte plech na pečení.
  3. V míse důkladně promíchejte arašídové máslo, sukralózu a vejce.
  4. Směs po lžících nandejte na připravený plech.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud se střed nezdá suchý, asi 8 minut.
Přirozená sladkost arašídového másla stačí k tomu, aby sušenkám dodala lahodnou chuť.

Domácí arašídové máslo

Arašídové máslo je v mnoha domácnostech oblíbeným základem, ale málokdo si uvědomuje, že si ho může vyrobit doma. Domácí burákové máslo je nejen chutnější a zdravější než to kupované v obchodě, ale jeho výroba je také neuvěřitelně snadná. Potřebujete jen kuchyňský robot, arašídy a několik jednoduchých ingrediencí.

Domácí arašídové máslo se vyrábí pouze ze tří surovin: arašídů, oleje a soli. Použitím přírodních ingrediencí můžete zajistit, že arašídové máslo neobsahuje žádné přísady a konzervační látky.

Arašídy dodávají máslu lahodnou oříškovou chuť, zatímco olej pomáhá zabránit tomu, aby směs příliš zhoustla. Špetka soli pomáhá zvýraznit chuť arašídů.

Postup výroby domácího burákového másla je jednoduchý. Začněte pražením arašídů v troubě o teplotě 177 °C po dobu 10-15 minut. Tím se zvýrazní jejich oříšková chuť. Jakmile jsou arašídy opražené, přidejte je do kuchyňského robotu spolu s olejem a solí.

Směs rozmixujte, dokud nevznikne hladká pasta. V závislosti na druhu použitých arašídů bude možná nutné přidat trochu více oleje, abyste dosáhli požadované konzistence.

Jakmile je burákové máslo hotové, můžete ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Domácí arašídové máslo vydrží až dva týdny, takže si na něm můžete nějakou dobu pochutnávat, než budete muset vyrobit novou dávku.

Domácí arašídové máslo je skvělý způsob, jak být v kuchyni kreativní a připravit si chutnou a zdravou svačinu. Nejenže neobsahuje přídatné látky a konzervanty, ale je také mnohem cenově výhodnější než kupované v obchodě. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, ke kupované verzi se už nikdy nevrátíte!

Arašídové máslo – recept

Arašídové máslo je klasická svačinka, kterou milují děti i dospělí. Věděli jste ale, že si můžete snadno vyrobit vlastní arašídové máslo doma?

Domácí arašídové máslo je nejen chutné a výživné, ale je také mnohem levnější než druhy zakoupené v obchodě. Zde je návod, jak si krok za krokem vyrobit vlastní lahodné domácí arašídové máslo.

Ingredience na arašídové máslo

  • 2 šálky pražených nesolených arašídů.
  • 2-3 lžíce arašídového oleje
  • 1 lžička medu (nepovinné)
  • špetka soli (nepovinné)

Postup na arašídové máslo

  1. Pražené arašídy vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte je na jemný prášek.
  2. Přidejte arašídový olej a mixujte, dokud směs nezíská krémovou konzistenci.
  3. V případě potřeby přidejte med a sůl a mixujte, dokud se nespojí.
  4. Arašídové máslo skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až dva týdny.
Domácí arašídové máslo se vyrábí pouze ze tří surovin: arašídů, oleje a soli.

Arašídové sušenky – recept

Tyto arašídové sušenky, oblíbená pochoutka milovníků arašídového másla, jsou chutnou a jednoduchou svačinkou, která vás jistě potěší. K jejich přípravě budete potřebovat následující informace.

Ingredience na arašídové sušenky

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/3 šálku cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1 šálek krémového arašídového másla
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup na arašídové sušenky

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  3. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  4. V samostatné míse smíchejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo, vejce a vanilkový extrakt dohladka.
  5. Mokré přísady přidejte k suchým a promíchejte, dokud se nespojí.
  6. Z těsta vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na připravený plech.
  7. Pečte 8-10 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.
  8. Domácí sušenky nechte 5 minut vychladnout a pochutnejte si!
Arašídové sušenky jsou chutnou a hlavně rychlou svačinkou!

Ovesné sušenky s arašídovým máslem – recept

Ovesné sušenky s arašídovým máslem jsou chutnou a výživnou svačinkou, kterou si můžete vychutnat kdykoli během dne. Tento recept je snadný na přípravu, vyžaduje minimum ingrediencí a lze jej přizpůsobit oblíbenými přísadami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na lahodné pochoutce.

Ingredience na ovesné sušenky s arašídovým máslem

  • 1 šálek ovesných vloček
  • ½ šálku univerzální mouky
  • ¼ šálku světlého hnědého cukru
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku krémového arašídového másla
  • ¼ šálku rozpuštěného másla
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku polosladkých čokoládových lupínků (nepovinné)

Postup na ovesné sušenky s arašídovým máslem

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  3. Ve středně velké míse prošlehejte ovesné vločky, mouku, hnědý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  4. V samostatné míse smíchejte arašídové máslo, máslo, vejce a vanilkový extrakt.
  5. Mokré přísady přidejte k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
  6. V případě potřeby přimíchejte čokoládové lupínky.
  7. Pomocí polévkové lžíce nakapejte těsto na připravený plech asi 2 cm od sebe.
  8. Pečte 12-14 minut nebo dozlatova.
  9. Před přenesením na chladicí mřížku nechte 5 minut vychladnout.

Tipy

  • Vyměňte arašídové máslo za mandlové nebo slunečnicové.
  • Do těsta přidejte ¼ hrnku nasekaných ořechů nebo semínek.
  • Čokoládové lupínky nahraďte rozinkami nebo sušenými brusinkami.
  • Vychladlé sušenky pokapejte rozpuštěnou bílou nebo hořkou čokoládou.

A pokud máte rádi ovesné vločky připravte si ořechové sušenky z ovesných vloček.

Vychladlé sušenky pokapejte rozpuštěnou bílou nebo hořkou čokoládou.

Recepty s arašídovým máslem

Arašídové máslo je chutná a výživná pomazánka, která je široce dostupná v různých příchutích. Je skvělým zdrojem bílkovin a dalších důležitých živin a mnoha receptům dodává lahodnou chuť.

Ať už hledáte rychlou svačinu nebo složitější pokrm, existuje mnoho receptů, v nichž je arašídové máslo hlavní složkou. Zde je několik nejlepších receptů s arašídovým máslem, které můžete vyzkoušet doma.

Palačinky s arašídovým máslem

Tyto palačinky s arašídovým máslem jsou skvělým způsobem, jak začít ráno chutnou a zdravou snídaní. Připravíte je tak, že smícháte 1 šálek mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vejce a ¼ šálku arašídového másla.

Po smíchání směsi přidejte ¾ šálku mléka a vše šlehejte, dokud nevznikne husté těsto. Palačinky smažte na pánvi s trochou oleje a podávejte s javorovým sirupem nebo oblíbenou polevou.

Banánové smoothie s arašídovým máslem

Toto smoothie je skvělý způsob, jak si odpoledne připravit výživnou svačinu. Rozmixujte 1 banán, 1 lžíci arašídového másla, ½ šálku mandlového mléka a 1 lžíci medu, dokud nezískáte krémovou směs.

Banán a arašídové máslo zajistí přirozenou sladkost a mandlové mléko dodá krémovou strukturu. Pokud dáváte přednost řidšímu smoothie, můžete přidat více mandlového mléka.

Čokoládové sušenky s arašídovým máslem

Tyto sušenky jsou klasickou kombinací sladké a slané chuti. Připravíte je tak, že vyšleháte ½ šálku másla, ½ šálku arašídového másla a 1 šálek hnědého cukru, dokud směs nebude světlá a krémová. Přidejte 1 vejce a 1 lžičku vanilkového extraktu a promíchejte.

V samostatné míse smíchejte 1 a ½ šálku mouky, 1 lžičku jedlé sody a ½ lžičky soli. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí. Nakonec vmíchejte ¾ hrnku čokoládových lupínků. Lžičkou nakapejte těsto na plech a pečte při teplotě 177 °C 10-12 minut.

Arašídové máslo Fudge

Tento fondán je dekadentní pochoutka, jejíž příprava je překvapivě snadná. V hrnci přiveďte k mírnému varu 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka a 1 šálek arašídového másla. Směs neustále míchejte asi 5 minut, dokud nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.

Nalijte fondán do formy o rozměrech 20×20 cm a nechte ho vychladnout. Po vychladnutí nakrájejte fondán na malé čtverečky a pochutnejte si na něm.

Ovesné vločky s arašídovým máslem na noc

Tyto ovesné vločky přes noc jsou skvělým způsobem, jak si ráno dopřát zdravou a sytou snídani. Smíchejte 1 šálek ovesných vloček, 1 lžíci chia semínek, 2 lžíce arašídového másla a ½ lžičky skořice. Přidejte 1 šálek mandlového mléka a vše promíchejte.

Směs nechte přes noc odležet v chladničce a ráno do ní vmíchejte trochu medu nebo javorového sirupu pro oslazení. Doplňte čerstvým ovocem, ořechy a semínky a pochutnejte si.

Arašídové máslo je opravdu výborná ingredience, tak si nezapomeňte připravit koláč s arašídovým máslem.

Sušenky nebo-li cookies

Sušenky jsou jedním z nejoblíbenějších občerstvení na celém světě. Vyrábějí se z těsta, které se vytvaruje do tvaru koule, zploští se a poté se upeče dozlatova. Cookies se tradičně podávají s máslem, džemem nebo medem, ale lze si je vychutnat i jako samostatnou svačinu.

Sušenky mají dlouhou historii, první známé recepty na cookies pocházejí z římských dob. Moderní sušenky se v průběhu let vyvíjely, přidávaly se nové přísady, tvary a příchutě. Dnes je k dispozici mnoho druhů sušenek, od sladkých přes slané až po zdravé.

Při pečení je důležité používat kvalitní suroviny a pečlivě dodržovat cookies recept. Těsto by se mělo připravovat na studeném másle a mělo by se s ním zacházet opatrně, aby se nepropracovalo. Jakmile je těsto vyváleno, mělo by se vykrojit do požadovaného tvaru a položit na plech. Sušenky by se pak měly péct dozlatova.

Sušenky jsou chutnou svačinkou pro každou denní dobu. Skvěle se hodí k šálku čaje nebo kávy a lze si je vychutnat v obyčejné podobě nebo s různými přílohami. Ze sušenek lze také připravit lahodné dezerty, například tvarohový koláč nebo chlebíčky.

Cookies jsou univerzální svačinou, kterou si mohou vychutnat všechny věkové kategorie. Ať už hledáte rychlou svačinu nebo něco, co byste upekli s dětmi, sušenky budou jistě hitem. Tak proč si dnes neudělat várku sušenek a nevychutnat si tu dobrotu!

Sušenky – recept

Sušenky jsou klasickou pochoutkou, kterou lze snadno a rychle připravit. Ať už hledáte jednoduchou svačinu nebo uklidňující snídani, sušenky jsou skvělou volbou. Zde je vynikající recept na sušenky, které jistě potěší vaši rodinu i přátele.

Ingredience na sušenky

  • 2 šálky hladké mouky
  • ½ šálku studeného másla nakrájeného na malé kousky
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli

Postup na sušenky

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, máslo, mléko, cukr a sůl.
  3. Vidličkou nebo rukama promíchejte všechny ingredience, dokud se těsto nebude drobit.
  4. Těsto vyklopte na lehce pomoučený povrch a hněťte ho asi dvě minuty.
  5. Těsto rozválejte na tloušťku asi 1,5 cm.
  6. Těsto nakrájejte na kolečka pomocí vykrajovátka na sušenky nebo skleničky.
  7. Sušenky položte na nevymaštěný plech.
  8. Pečte 10-12 minut nebo dozlatova.
  9. Podávejte teplé s máslem a oblíbeným džemem nebo marmeládou. Dobrou chuť!
Dnes je k dispozici mnoho druhů sušenek, od sladkých přes slané až po zdravé.

TIP: Neváhejte a vyzkoušejte také banánové sušenky.

Rychlé sušenky – recepty

Spěcháte a potřebujete recept na chutné sušenky, jejichž příprava nezabere příliš mnoho času? Pak už nehledejte nic jiného. Zde je několik rychlých a snadných receptů na sušenky, které jsou ideální pro zaneprázdněné pekaře.

Kapkové sušenky

Sušenky jsou nejjednodušším receptem na sušenky, který můžete připravit. Potřebujete pouze hladkou mouku, máslo, mléko a cukr. Ingredience smíchejte, na plech na pečení nakapejte lžíce směsi a pečte 8-10 minut.

Slané sýrové sušenky

Pro zpestření vyzkoušejte tyto slané sýrové sušenky. Budete potřebovat hladkou mouku, máslo, sýr čedar a mléko. Ingredience smíchejte, vytvarujte sušenky a pečte 8-10 minut.

Máslové sušenky

Máslové sušenky s podmáslím jsou klasikou. Budete potřebovat hladkou mouku, máslo, podmáslí a cukr. Ingredience smíchejte, vytvarujte sušenky a pečte 8-10 minut.

Česnekové sušenky s parmazánem

Vyzkoušejte tyto česnekové parmazánové sušenky, které jsou chutným zpestřením. Budete potřebovat hladkou mouku, máslo, parmazán, česnekový prášek a podmáslí. Ingredience smíchejte, vytvarujte sušenky a pečte 8-10 minut.

Sladké bramborové sušenky

Sladké bramborové sušenky jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky sladkých brambor. Budete potřebovat hladkou mouku, máslo, kaši ze sladkých brambor a podmáslí. Ingredience smíchejte, vytvarujte sušenky a pečte 8-10 minut.

Dnes je k dispozici mnoho druhů sušenek, od sladkých přes slané až po zdravé.

Tyto rychlé recepty na sušenky jsou ideální pro zaneprázdněné pekaře. Snadno se připravují a jejich pečení trvá jen 8-10 minut. Až budete příště spěchat, vyzkoušejte některý z těchto lahodných receptů na sušenky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang