
Připravte si chutné, nepečené sušenky z ovesných vloček, arašídového másla a kakaa. Správné načasování je trik k úspěšnému výsledku. Pokud budete směs vařit příliš dlouho, budou sušenky suché a drobivé. Pokud nebudete vařit dostatečně dlouho, sušenky se budou těžko tvarovat.
Ingredience
- 1 ¾ šálku bílého cukru
- ½ šálku mléka
- ½ šálku másla
- 4 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- ½ šálku křupavého arašídového másla
- 3 šálky jemně mletých ovesných vloček
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, mléko, máslo a kakao.
- Přiveďte k varu a vařte 1,5 minuty.
- Odstavte z ohně a vmíchejte arašídové máslo, ovesné vločky a vanilku.
- Rozdělte po lžičkách na voskovaný papír.
- Nechte vychladnout, dokud sušenky neztuhnou.