Šťavnatá bábovka s polevou z whiskey – recept

BábovkyDezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníky
whiskey-babovka

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 2 lžíce kakaa (volitelně)
  • 3/4 šálku mléka
  • 3/4 šálku whisky
  • 1/2 šálku oleje
  • 4 velká vejce
  • 1 šálek nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 1/2 šálku whisky
  • 1 lžička vody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte a vysypte moukou formu na bábovku.
  2. Smíchejte všechny přísady na bábovku kromě ořechů a vyšlehejte je v hladké těsto.
  3. Poté do těsta zamíchejte nasekané ořechy.
  4. Nalijte těsto do připravené formy.
  5. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 60–65 minut. Nechte vychladnout.
  6. Na polevu smíchejte všechny přísady v malém hrnci, přiveďte k varu a 10 minut povařte. Nechte 3 minuty vychladnout.
  7. Třetinu polevy nalijte na vrch bábovky a nechte ji stékat po stranách.
  8. Druhý den znovu ohřejte polevu, polovinou potřete bábovku a před přikrytím opět nechte vychladnout.
  9. Následující den zopakujte postup se zbývající polevou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang