Recept na snadné bezlepkové makaróny se sýrem

Dietní bezlepkovéHlavní jídlaTěstovinyZapečené těstoviny
snadne-bezlepkove-makarony-se-syrem-8763655

Tento recept na bezlepkové makaróny se sýrem je velmi snadný na přípravu a je schválený i dětmi. Sýrová bezlepková pochoutka.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 8 porcí

Ingredience

  • 280 g bezlepkových těstovin
  • ¼ šálku másla
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • ¾ lžičky hořčičného prášku
  • 4 šálky mléka
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu
  • 4 šálky nastrouhaného čedaru

Přísady:

  • 2 plátky bezlepkového chleba, opečené a rozdrobeného na drobky
  • 1 lžička změklého másla
  • ½ lžičky papriky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vymažte pekáč.
  3. Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
  4. . Ve vroucí vodě vařte za občasného míchání těstoviny.
  5. Slijte vodu.
  6. V hrnci na mírném ohni rozpusťte 1/4 hrnku másla.
  7. Do rozpuštěného másla vmíchejte sůl a hořčičný prášek, stáhněte z ohně a dejte stranou.
  8. Mléko a kukuřičný škrob vyšlehejte v misce dohladka.
  9. Vmíchejte je do máslové směsi, dokud se dobře nespojí.
  10. Vraťte hrnec na sporák.
  11. Za stálého míchání vařte mléčnou směs na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne, asi 5 minut.
  12. Odstavte hrnec z ohně.
  13. Do omáčky vmíchejte 3 šálky čedaru, dokud se sýr teplem z omáčky nerozpustí.
  14. Přidejte těstoviny do sýrové omáčky a dobře promíchejte.
  15. Nalijte je do připravené zapékací misky.
  16. V míse smíchejte zbývající 1 hrnek čedaru bezlepkovou strouhanku, 1 lžičku másla a papriku.
  17. Posypte směs těstovin.
  18. Pečte v předehřáté troubě, dokud není povrch křupavý, asi 30 minut.

Tipy

Místo čedaru lze v případě potřeby použít jakýkoli sýr.

Pokud si nepřejete křupavou polevu, položte na těstovinovou směs rezervovaný 1 hrnek strouhaného čedaru a pečte odkryté 30 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang