Upečte si tento banánový chléb z mandlové mouky a vychutnejte si ho jako bezlepkovou pochoutku (je i paleo). Vychutnejte si ho k snídani nebo jako sladkou svačinu. Je dostatečně dekadentní, aby se dal považovat i za banánový dort, zvlášť když ho na něj nanesete tvarohový krém.

Ingredience

  • ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje nebo kvalitního rostlinného oleje
  • ½ hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 4 velká vejce
  • 1 hrnek rozmačkaných zralých banánů (asi 2 velké banány)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky jemné mořské soli
  • 2 a ½ hrnku mandlové mouky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Dno a boky bochníkové formy vydatně vymažte olejem nebo máslem a vydatně vysypte mandlovou moukou (tento krok nevynechávejte, jinak by se vám chléb mohl přilepit).
  2. Ve velké míse smíchejte olej a med. Šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte vejce a šlehejte, dokud se směs důkladně nespojí.
  3. Přidejte rozmačkané banány, prášek do pečiva, vanilku, jedlou sodu, skořici a sůl a prošlehejte.
  4. Nakonec přidejte mandlovou mouku a míchejte, dokud se mouka do těsta zcela nezapojí. Těsto nalijte do připravené formy na bochník.
  5. Pečte 55 až 65 minut, dokud není střed bochníku na dotek poměrně pružný a špejle nevyjde čistá. Přendejte pekáč na chladicí mřížku a nechte ho alespoň 30 minut vychladnout (tento chléb je křehký ještě teplý).
  6. Povychladnutí krájejte na plátky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang