Tyto bramborové placky, alias bramboráky, se skvěle hodí ke každému jídlu nebo jako svačina. Recept disponuje jednoduchou a rychlou přípravou z několika málo ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 šálky šťouchaných brambor
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku rostlinného oleje nebo dle potřeby

Postup

  1. V míse smícháme šťouchané brambory, mouku, cibuli, vejce, černý pepř a sůl do konzistence těsta.
  2. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme rostlinný olej. Do horkého oleje vhodíme kolečka těsta. Smažíme asi 5 minut z každé strany dozlatova.
  3. Vyjmeme placičky děrovanou lžící a necháme okapat na papírových utěrkách. Opakujeme se zbývajícím těstem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang