Bramborový guláš s kabanosem

Bramborová jídlaHlavní jídlaOmáčkyUzeniny

Ingredience:

  • 800 – 1000 g kabanosu
  • 4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky
  • 1 vrchovatá lžička sladké červené papriky
  • 1 zarovnaná lžička pálivé červené papriky
  • 2-3 lžíce sádla
  • 4-5 cibulí nakrájených nadrobno
  • špetka mletého černého pepře
  • sůl
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 4-5 stroužků hrubě nasekaného česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • půl lžičky paprikové vegety
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 větší kyselá okurka nakrájená nadrobno
  • voda

Postup:

Do hrnce dáme rozpustit sádlo a dozlatova na něm osmahneme cibuli. Přidáme kabanos nakrájený na kostičky, posypeme paprikou (sladkou i pálivou) a necháme zpěnit.

Potom do hrnce přidáme vodu, pepř, kmín a sůl a pod pokličkou dusíme asi 10 min.

Konečně přidáme brambory, vegetu, nasekaný česnek a sójovou omáčku a znovu dusíme, než brambory změknou (max 20 min.).

Připravíme si zahušťovací jíšku rozmícháním mouky v troše vody a guláš zahustíte.

Nakonec přidáme majoránku, dobře promícháme a (nyní už bez pokličky) povaříme.

Bramborový guláš podáváme s pečivem ozdobený nakrájenou okurkou nebo cibulí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang