Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Doba pečení: 60 minut
  • Počet porcí: 3
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 750 g malých červených nebo bílých brambor se slupkou
  • 30 ml kvalitního olivového oleje
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3 stroužky mletého česneku
  • 2 lžíce mletých čerstvých listů rozmarýnu

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Rozkrojíme brambory na poloviny nebo na čtvrtiny a vložíme je do mísy s olivovým olejem, solí, pepřem, česnekem a rozmarýnem. Promícháme, dokud se brambory dobře neobalí.
  3. Vyklopíme brambory na plech a rozložíme je do 1 vrstvy. Pečeme v troubě nejméně 1 hodinu nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Během pečení brambory dvakrát otočíme stěrkou, aby se opekly rovnoměrně.
  4. Vyjmeme brambory z trouby, podle chuti je okořeníme a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang