Buffalo dip – recept

Omáčky a dipy

Tento pikantní krémový dip chutná stejně jako kuřecí křidélka Buffalo. Nejlépe chutná horký s krekry a celerovými hranolky.

Ingredience

  • 2 misky s kuřecími kousky
  • 2 balení měkkého smetanového sýra
  • 1 šálek rančerského dresinku
  • ¾ šálku pálivé omáčky (například Frank’s Red Hot)
  • 1 ½ šálku strouhaného sýra Cheddar
  • 1 svazek celeru, očištěný a nakrájený na hranolky
  • 1 krabice krekrů

Postup

  • Krok 1 – Kuře a horkou omáčku ohřívejte na pánvi na mírném ohni, dokud se neohřejí. Vmíchejte smetanový sýr a rančerský dresink. Za stálého míchání vařte, dokud se dobře nespojí a neprohřeje.
  • Krok 2 – Vmíchejte polovinu sýra a směs přendejte do pomalého hrnce. Posypte ji zbylým sýrem, přiklopte a vařte na nízkém stupni, dokud nebude horká a nebude bublat. Podávejte s celerovými hranolky a krekry.

Kategorie:

Omáčky a dipy

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang