Kešu krém s balzamikovými jahodami

Dezerty

Příprava je snadná a je zapotřebí jen pár ingrediencí. A chutná báječně i bez balzamikových jahůdek, ale s nimi je to přeci jenom to pravé ořechové. 

Ingredience na 2 větší porce:

  • špetka soli
  • 1/2 hrnku filtrované vody
  • 1/4 lžičky vanilkového prášku
  • menší miska čerstvých jahod
  • 1-2 lžíce balzamikové redukce – husté balzamiko bez přidaného cukru
  • stévie / kokosový cukr – volitelně dle chuti, nejjednodušší je si připravit odvar z čerstvé nebo sušené stévie
img_0566-1096056

Low-carb verze:

  • čerstvé lesní ovoce
  • šťáva a kůra z limety
  • čerstvá máta

Postup:

Kešu ořechy dejte odmočit do větší misky s vodou alespoň na 2 hodiny. Poté ořechy propláchněte a dejte do mixéru spolu s filtrovanou vodou, solí a vanilkovým práškem a umixujte do hladka.

Krém můžete dát nyní vychladit do ledničky. Mezitím si nakrájejte jahody na čtvrtky a smíchejte je s balzamikovou redukcí. Přidejte stévii popřípadě kokosový cukr dle chuti.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang