chleb-v-oblacich-2

Lehká a nadýchaná náhražka chleba odpovídá svému názvu. Použijte ji jako nízkosacharidovou variantu na sendviče.

Ingredience

  • olej nebo máslo na mazání
  • 4 oddělená vejce
  • 50 g smetanového sýra
  • ¼ lžičky tatarského krému
  • ½ lžičky semínek nigelly

Recept je na 8 kousků.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C a vyložte 2 velké plechy pečicím papírem, který dobře vymažte máslem nebo olejem.
  2. Ve velké míse a pomocí elektrických šlehačů ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Měli byste být schopni mísu opatrně otočit dnem vzhůru, aniž by vypadla.
  3. Do jiné mísy dejte žloutky, smetanový sýr a tatarský krém a pak je společně vyšlehejte (šlehače není třeba nejprve mýt), dokud nebudou hladké, světlé a napěněné.
  4. Poté vmíchejte bílky po lžících do žloutkové směsi, buďte při tom co nejšetrnější, abyste nevyrazili příliš mnoho vzduchu, a nakonec vmíchejte semínka nigelly a dochuťte solí a pepřem.
  5. Směs opatrně nanášejte na připravené plechy, pokud je směs trochu řídká, když se dostanete na dno mísy, nepoužívejte posledních pár lžic – použijte pouze opravdu nadýchanou směs na vrcholu.
  6. Pečte 20 minut nebo dokud není lehce zlatavá a na povrchu křupavá.
  7. Nechte je chvíli vychladnout a pak je opatrně vyjměte z papíru pomocí nože na paletu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang