Čokoládový pudink s mangovým pyré a granátovým jablkem

Dezerty

Oslaďte si život čokoládovým pudinkem s mangem a granátovým jablkem.

Ingredience

  • 1 Natural bílé tofu
  • 3 polévkové lžíce (PL) kokosového tuku (kokosové mléko s vysokým obsahem tuku vložíme do lednice na 24 hodin nebo alespoň přes noc, v chladu se oddělí tuhá část od tekuté)
  • 2-3 PL datlového sirupu nebo jiného sladidla jako je agáve, javorový sirup a podobně
  • 2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa nebo klasického kakaa
  • 1 PL kokosového oleje (nemusí být, ale kromě toho, že dodá vyšší nutriční hodnotu, dodá pudinku i tužší konzistenci)
  • 1 střední zralé mango
  • granátové jablko na ozdobení

Postup

  1. Všechny ingredience kromě manga a granátového jablka rozmixujeme ve výkonném mixéru nebo kychyňském robotu na hladký krém. Ochutnáme a přidáme více sladidla nebo kakaa podle vlastní chuti. Při uvedeném poměru je chuť intenzivněji čokoládová.
  2. Hotový čokoládový krém nalijeme do připravených sklenic nebo misek a vložíme do chladničky.
  3. Následně si oloupeme mango, nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru na krémové pyré. Takto připravené mangové pyré nalijeme na čokoládový pudink.
  4. Ozdobíme granátovým jablkem nebo podle vlastních představ. Můžeme konzumovat okamžitě nebo nechat v chladničce ztuhnout cca 1-2 hodiny.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang