Recept na domácí bramborové lupínky

Bramborové přílohySlané receptySnacky
domaci-bramborove-lupinky

Domácí bramborové lupínky jsou zábavné a snadné. Zaručeně vám dlouho nevydrží. Pro krájení brambor je velmi užitečný kuchyňský robot s nástavcem na krájení. Experimentujte s tloušťkou – můžete je mít rádi silnější nebo tenčí.

Na smažení použijte olivový olej, avšak můžete použít i kukuřičný nebo arašídový olej, stejně jako jiné rostlinné oleje.

Ingredience

  • 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 3 lžíce soli plus další podle chuti
  • olej na smažení podle potřeby
  • případně další koření dle vašich preferencí

Postup

  1. Během krájení přendejte plátky brambor do velké mísy se studenou vodou.
  2. Plátky osušte a opláchněte pod studenou vodou. Naplňte mísu čistou vodou, přidejte 3 lžíce soli a plátky vložte zpět do mísy.
  3. Brambory nechte ve slané vodě namočené alespoň 30 minut.
  4. Poté je slijte a plátky znovu opláchněte. Osušte je.
  5. Rozehřejte olej ve fritéze na 185 °C.
  6. V malých dávkách smažte plátky brambor dozlatova. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat na papírových utěrkách. Pokračujte, dokud se neusmaží všechny plátky.
  7. V případě potřeby bramborové lupínky okořeňte dle vaší chutě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang