Jedná se o tradiční recept na bramborové placičky. Podávejte je s jablečnou omáčkou a zakysanou smetanou jako lehkou večeři nebo s pečeným kuřetem jako vydatné zimní jídlo.

Porce: 6

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř podle chuti
  • rostlinný olej na smažení

Postup

Krok 1 – Do velké mísy nastrouhejte najemno brambory s cibulí. Přebytečnou tekutinu slijte.

Krok 2 – Vmíchejte vejce, sůl a černý pepř. Přidejte tolik mouky, aby směs byla hustá, dohromady asi 2 až 4 lžíce.

Krok 3 – Zapněte troubu na nízkou teplotu, asi 200 °C.

Krok 4 – Na dně pánve rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Do horkého oleje vhoďte dva nebo tři kopečky a zploštěte je tak, aby vznikly placičky o tloušťce 1 cm. Smažte, jednou otočte, dokud nezískají zlatavou barvu.

Přendejte je na talíře vyložené papírovou utěrkou, aby se odmastily, a udržujte je v teple v nízké troubě až do doby podávání.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 283 kalorií
  • bílkoviny 6,5 g
  • sacharidy 46,7 g
  • tuk 8,4 g
  • cholesterol 31 mg
  • sodík 414,8 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang