Domácí moučné tortilly – recept

Hlavní jídlaPřílohySlané recepty
tortilla

Tradiční tortilly – kdo by je nemiloval? Ty domácí jsou mnohem lepší než kupované v obchodě. Určitě však nenahrazujte sádlo rostlinným olejem nebo ztuženým tukem.

Ingredience

  • 4 šálky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce sádla
  • 1,5 šálku vody

Postup

  1. Mouku, sůl a prášek do pečiva prošlehejte v míse.
  2. Prsty vmíchejte sádlo, přidejte vodu a míchejte, dokud se těsto nespojí.
  3. Přeneste ho na lehce pomoučněný povrch a několik minut hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Těsto rozdělte na 24 stejných dílů a každý díl rozválejte do kuličky.
  4. Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni.
  5. Pomocí dobře pomoučněného válečku rozválejte kuličku těsta na tenkou kulatou tortillu.
  6. Vložte ji na rozpálenou pánev a opékejte, dokud nezačne bublat a nezezlátne. Pak ji obraťte a pokračujte ve smažení, dokud nezezlátne i z druhé strany.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang