Zapomeňte na kupované verze a připravte si domácí zelný salát Coleslaw. Je to ideální příloha ke grilování nebo k hamburgerům, kuřecím stripsům v cornflakes, sendvičům a mnoho dalším pokrmům.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Počet porcí: 8
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 1 malé bílé zelí nebo 1/2 velkého zelí
  • 4 oloupané mrkve
  • 1 velká červená cibule
  • 1/2 malého svazku kopru, pažitky, petrželky nebo koriandru, jemně nasekaných (volitelné)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 50 g majonézy
  • 50 g jogurtu, zakysané smetany nebo více majonézy
  • 1-2 lžíce bílého vinného octa
  • několik špetek papriky

Postup

  1. Odstraníme všechny otlučené nebo poškozené vnější listy zelí. Stonek přepůlíme a ostrým nožem odstraníme hustý jádřinec, který vyhodíme. Položíme zelí řeznou stranou dolů na prkénko a nakrájíme ho co nejjemněji na tenké nudličky. Vyklopíme zelí do mísy.
  2. Nastrouháme mrkev na krabicovém struhadle nahrubo nebo ji nakrájíme na tenké proužky. Vyklopíme mrkev do mísy. Cibuli nakrájíme najemno a co nejtenčeji a také ji přidáme do mísy k ostatní zelenině. Přidáme bylinky, pokud chceme.
  3. Ve džbánku rozšleháme hořčici, majonézu, jogurt a ocet. Dobře dochutíme a ochutnáme. Pokud chceme, můžeme přidat více octa.
  4. Dresink přidáme do mísy se zeleninou a vše dobře promícháme tak, aby se veškerá zelenina lehce obalila v dresinku. Posypeme několika špetkami papriky a ihned podáváme. Přikryté a vychlazené vydrží až 3 dny. Před podáváním dobře promícháme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang