Červené zelí

Tento krémový a křupavý salát z červeného zelí se snadno připravuje a je tak lahodný. Tato příloha má krátký seznam ingrediencí a je hotová během chvilky.

Příprava

  • Vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 8 šálků červeného zelí nakrájeného na tenké plátky (1 střední zelí, asi 2,5 kg)
  • ¼ červené cibule
  • ½ šálku majonézy (nebo veganské majonézy)
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce cukru nebo javorového sirupu
  • ½ lžičky sušeného kopru
  • ½ lžičky celerových semínek
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Červené zelí nakrájejte na tenké plátky. Dále nakrájejte cibuli, také na tenké plátky.
  2. Ve velké míse vyšlehejte majonézu, jablečný ocet, cukr, sušený kopr, celerová semínka, košer sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  3. Přidejte zelí a červenou cibuli a promíchejte.
  4. Podávejte ihned nebo nechte v chladničce až do podávání. V chladu vydrží až 4 dny.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang