Recept na domácí salsu verde

Omáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky
salsa-verde

Tento recept na salsu verde je tak snadný na přípravu. Stačí opéct rajčata a papriku (papriky) a smíchat je s několika základními ingrediencemi, abyste získali tu nejlepší salsu verde, jakou jste kdy ochutnali. Z receptu získáte asi 2,5 šálku salsy.

Ingredience

  • 1,5 kg rajčat (asi 12 středně velkých), oloupaných a opláchnutých
  • 1 až 2 středně velké papričky jalapeños, zbavené stopek
  • ½ šálku nakrájené bílé cibule
  • ¼ šálku čerstvých koriandrových lístků (pokud máte koriandr rádi, přidejte více)
  • 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
  • ½ až 1 čajová lžička soli, podle chuti
  • Volitelně: Pro krémovou avokádovou salsu verde použijte 1 až 2 avokáda nakrájená na kostičky

Postup

  1. Předehřejte troubu.
  2. Položte rajčata a jalapeño na plech a opékejte je, dokud místy nezčernají, asi 5 minut.
  3. Vyjměte plech z trouby, opatrně otočte rajčata a papričky a opékejte je ještě 4 až 6 minut, dokud rajčata nezčernají a neudělají se na nich „puchýře“.
  4. Mezitím v kuchyňském robotu nebo mixéru smíchejte nasekanou cibuli, koriandr, 2 lžíce limetkové šťávy a ½ lžičky soli.
  5. Jakmile zeleninu vyjmete z trouby, opatrně ji přendejte s veškerou šťávou k ostatním surovinám.
  6. Mixujte, dokud směs nebude z větší části hladká a nezůstanou v ní žádné velké kousky rajčat.
  7. Podle chuti dochuťte další limetkovou šťávou a případně solí.

Pokud chcete připravit krémovou avokádovou salsu verde, nechte salsu vychladnout, než do ní vmícháte 1 až 2 avokáda nakrájená na kostičky (čím více avokáda, tím je salsa krémovější).

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang