Domácí tatarská omáčka – recept

Omáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky

Domácí tatarská omáčka s majonézou, okurkami v koprovém nálevu, kapary a dalšími ingrediencemi. Je rychlá, snadno se připravuje a je mnohem lepší než cokoli, co si můžete koupit ve sklenici. Podávejte ji např. ke smažené rybě, kuřecím stripsům v těstíčku nebo krabím koláčkům.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Počet porcí: 1,5 šálku

Ingredience

  • 1 šálek majonézy
  • 1/2 šálku nakrájených okurek v koprovém nálevu
  • 1 lžička nasekaných kaparů
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky nasekané šalotky
  • 2 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 6 kapek omáčky Tabasco nebo dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V malé misce smícháme majonézu, okurky, kapary, dijonskou hořčici, šalotku, jarní cibulku, citrónovou šťávu, omáčku Tabasco, sůl a pepř.
  2. Dobře promícháme.

Tipy

  1. Tatarskou omáčku skladujte přikrytou a vychlazenou v lednici. Měla by vydržet týden nebo i déle.
  2. Podávejte tatarskou omáčku např. k pečené tresce, lososu či krabím koláčkům.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang