Recept na domácí vepřovou klobásu

Hlavní jídlaMasoUzeninyVepřové maso
Vepřová klobása

Příprava těchto klobásek ve venkovském stylu je velmi jednoduchá. Už nikdy nebudete chtít vepřovou klobásou koupenou v obchodě, která je plná konzervantů – a není zdaleka tak dobrá.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 2 lžičky mleté šalvěje
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky hnědého cukru

Postup

  1. V míse smíchejte všechny přísady a lehce, ale důkladně je promíchejte.
  2. Vytvarujte osm placiček o průměru 10 cm.
  3. Na velké pánvi na středním ohni smažte placičky, 3-4 minuty z každé strany.
  4. Vyjměte je na papírové utěrky a nechte je okapat.
  5. V případě, že je to možné, připravte nevařené placičky a přikryté je zmrazte na fólií vyloženém plechu, dokud neztuhnou.
  6. Přendejte placičky do nádoby na mrazení a vraťte je do mrazáku.
  7. Zmrazené placičky upečte podle pokynů, přičemž dobu přípravy prodlužte podle potřeby, aby teploměr ukázal 160 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang