Recept na dýňový dort s krémovou polevou

DezertyDortyKrémové dortySladká jídla
Dýňový dort s krémovou polevou

Dýňový dort s krémovou polevou jsou dokonalým svátečním pohoštěním pro vás i vaši rodinu. Uchovávejte je v chladu, protože nejlépe chutnají studené.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

Na dort

  • 4 velká vejce
  • 2 šálky bílého cukru
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 1 plechovka dýňového pyré
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¾ lžičky soli

Na polevu

  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • 1 šálek změklého másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 šálky moučkového cukru
  • ¼ lžičky mleté skořice nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte plech, vyložte ho pečicím papírem a papír namažte.
  3. Připravte koláč: vejce vyšlehejte ve velké míse elektrickým ručním mixérem do pěny.
  4. Přidejte cukr, rostlinný olej a dýni; šlehejte na střední rychlost, dokud se nespojí, asi 2 minuty.
  5. V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu a sůl.
  6. Moučnou směs zašlehejte do vaječné směsi při nízkých otáčkách, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
  7. Nalijte těsto do připravené formy a rozetřete okraje.
  8. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá, asi 25 minut.
  9. Nechte zcela vychladnout.
  10. Zatímco vrstva dortu chladne, připravte polevu: v míse vyšlehejte krémový sýr, máslo a vanilku elektrickým ručním mixérem do krémové konzistence.
  11. Postupně vmíchejte moučkový cukr, až vznikne hladká hmota.
  12. Vychladlou vrstvu dortu rovnoměrně potřete polevou a posypte skořicí.
  13. Nakrájejte na 24 tyčinek.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang