Tento recept na makronky vznikl po mnoha pokusech a omylech. Na sušenku natřete náplň podle vlastního výběru a na ni přiložte další sušenku. Pokud to chcete udělat super jednoduchým způsobem, stačí naplnit oblíbenou příchutí polevy.
Makronky patří mezi oblíbené zákusky. Jejich příprava může začátečníkům připadat zpočátku mírně složitá, s trochou cviku a snahu ale makronky zvládne jistě každý.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 1 hodina 30 minut
- Celkem: 2 hodiny 10 minut
- Počet porcí: 16
Ingredience
- 3 vaječné bílky
- ¼ šálku bílého cukru
- 1 a ⅔ šálku moučkového cukru
- 1 šálek jemně mletých mandlí
Postup
- Vyložte plech silikonovou podložkou na pečení.
- V míse stojanového mixéru s nástavcem na šlehání ušlehejte bílky do pěny. Přidejte bílý cukr a šlehejte, dokud nejsou bílky lesklé a nadýchané.
- Do samostatné mísy prosejte moučkový cukr a mleté mandle; mandlovou směs rychle vmíchejte do bílků.
- Lžičkou naberte malé množství těsta do plastového sáčku s odstřiženým malým rohem a na připravený plech vylijte těsto o průměru asi 1,5 cm.
- Když je těsto promíchané natolik, že se okamžitě zploští do rovnoměrného kolečka, vložte lžíci do cukrářského sáčku opatřeného obyčejnou kulatou špičkou.
- Těsto vytlačte na plech v kruzích a nechte mezi nimi volný prostor. Vypiplané sušenky nechte stát při pokojové teplotě, dokud se na povrchu nevytvoří tvrdá slupka, přibližně 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 140 °C. Pečte sušenky, dokud neztuhnou, ale nezhnědnou, asi 10 minut.
- Před plněním nechte sušenky zcela vychladnout, asi 30 minut.