makaronky1

Tento recept na makronky vznikl po mnoha pokusech a omylech. Na sušenku natřete náplň podle vlastního výběru a na ni přiložte další sušenku. Pokud to chcete udělat super jednoduchým způsobem, stačí naplnit oblíbenou příchutí polevy.

Makronky patří mezi oblíbené zákusky. Jejich příprava může začátečníkům připadat zpočátku mírně složitá, s trochou cviku a snahu ale makronky zvládne jistě každý.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 2 hodiny 10 minut
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • 3 vaječné bílky
  • ¼ šálku bílého cukru
  • 1 a ⅔ šálku moučkového cukru
  • 1 šálek jemně mletých mandlí

Postup

  1. Vyložte plech silikonovou podložkou na pečení.
  2. V míse stojanového mixéru s nástavcem na šlehání ušlehejte bílky do pěny. Přidejte bílý cukr a šlehejte, dokud nejsou bílky lesklé a nadýchané.
  3. Do samostatné mísy prosejte moučkový cukr a mleté mandle; mandlovou směs rychle vmíchejte do bílků.
  4. Lžičkou naberte malé množství těsta do plastového sáčku s odstřiženým malým rohem a na připravený plech vylijte těsto o průměru asi 1,5 cm.
  5. Když je těsto promíchané natolik, že se okamžitě zploští do rovnoměrného kolečka, vložte lžíci do cukrářského sáčku opatřeného obyčejnou kulatou špičkou.
  6. Těsto vytlačte na plech v kruzích a nechte mezi nimi volný prostor. Vypiplané sušenky nechte stát při pokojové teplotě, dokud se na povrchu nevytvoří tvrdá slupka, přibližně 1 hodinu.
  7. Předehřejte troubu na 140 °C. Pečte sušenky, dokud neztuhnou, ale nezhnědnou, asi 10 minut.
  8. Před plněním nechte sušenky zcela vychladnout, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang