Recept na svařené víno Gluehwein

Likéry a vínaNápojeVíno
gluehwine

Svařené víno Gluehwein patří mezi oblíbené alkoholické nápoje zejména v Německu a Rakousku. Naučte se připravit si doma tento populární aprés-ski drink, který hřeje a chutná. Se svařeným vínem si vychutnejte rakouský jablečný závin z jogurtového těsta.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • ¾ šálku vody
  • ¾ šálku bílého cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 střední pomeranče
  • 10 celých hřebíčků
  • 1 (750 ml) láhev červeného vína

Postup

  1. V hrnci smíchejte vodu, cukr a skořicovou tyčinku a přiveďte je k varu. Snižte teplotu na minimum.
  2. Rozkrojte jeden pomeranč na polovinu; půlky pomeranče vymačkejte na cukrovou směs, aby pustily šťávu. Do vnější strany každé pomerančové kůry zatlačte 5 hřebíčků, kůry vložte do vroucí směsi.
  3. Pokračujte ve vaření na nejnižším stupni, dokud nezhoustne a nezesklovatí, 20 až 30 minut.
  4. Zatímco se směs vaří, nakrájejte zbývající pomeranče a dejte je stranou na podávání.
  5. Když se směs dovaří, vmíchejte víno a zahřívejte, dokud se nedusí, ale nevaří, 3 až 5 minut. Vyhoďte pomerančovou kůru a skořicovou tyčinku.
  6. Nalijte ideálně do kameninových hrnků a ozdobte plátky pomeranče.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang