GRAIN-FREE GRANOLA / OŘECHOVÁ GRANOLA

Magazín

img_0324-9268298

Ořechová granola mě osobně nezasytí na tak dlouho jako vajíčka nebo jiná slaná snídaně. Ale pro mlsné dětské jazýčky je ideální. Ať už jako snídaně a nebo svačinka. Přimíchejte dětem ovoce, které mají rády a ta nejlepší granola bez lepku a obilovin je na světě. Nejlepší částí je fakt, že granola křupe i po namočení do mléka, jogurtu či kefíru. Takhle to mám třeba já nejradši 🙂

Serving: 1 big jar

Prep time: 10 mins

Bake time: 20 mins

Ingredience:

100g blanšírovaných mandlí

100g kešu ořechů

100g makadamových ořechů

100g pekanových ořechů

100g kokosových chipsů

3 lžíce kokosového oleje

2 lžíce medu – volitelně

1/2 lžičky skořice

1/4 lžičky vanilky 

špetka soli

Navíc:

lyofilizované ovoce

Postup:

Předehřejte troubu na 160°C. Ve food procesoru/mixéru si nasekejte nahrubo mix ořechů. Ale opatrně, ať je nerozemelete úplně. V kastrolu si rozehřejte na středním plameni kokosový olej spolu s medem, skořicí, vanilkou a solí. Zahřívejte zhruba 5 minut. Poté stáhněte z plotýnky a zamíchejte do směsi připravené ořechy. Rozprostřete granolu rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20-25 minut nebo dokud nebude granola lehce hnědá. V půlce čase plech z trouby vyndejte a granolu promíchejte. Jakmile bude granola hotová, vyndejte ji z trouby a nechte pořádně vychladnout. Po vychladnutí ji prolámejte (pokud bude potřeba) a přidejte lyofilizované ovoce. Já přidala borůvky, višně a broskve. Granolu s ovocem promíchejte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě maximálně dva týdny.  

Tip: Vyhrajte si s chutí, do kokosového oleje přisypte například kakao, měňte druhy ovoce nebo změňte složení ořechového základu.
Míša
img_0345-8070537

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang