Recept na omeletu z vaječných bílků

MinutkySlané receptySnackySnídaně
omeleta

Omeleta z vaječných bílků je výborným tipem na snídani, bohatou na bílkoviny. Připravte si s naším receptem lahodnou a nadýchanou bílkovou omeletu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 4 velké bílky
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ⅛ lžička čerstvě mletého černého pepře
  • ⅛ lžička česnekového prášku
  • 1 polévková lžíce strouhaného parmezánu
  • ¼ šálku nasekaných zelených částí šalvěje
  • ⅓ šálek pevných cherry rajčat, rozkrojených na poloviny
  • Olivový olej ve spreji

Postup

  1. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni, 2-3 minuty.
    Mezitím ve středně velké míse intenzivně vyšlehejte bílky se solí, pepřem a česnekovým práškem do pěny. Přišlehejte parmazán.
  2. Pomocí stěrky vmíchejte zelenou cibulku a rajčata do bílků. Zeleninu můžete také rozprostřít na vrcholu vajec poté, co je nalijete na pánev.
  3. Pánev lehce postříkejte olivovým olejem ve spreji, pak do ní nalijte bílky a začněte je vařit, přičemž pánev naklánějte, aby se rovnoměrně rozprostřely.
  4. Jakmile začnou okraje tuhnout, snižte teplotu na středně nízkou.
  5. Jemně a opakovaně zvedejte okraje omelety a naklánějte pánev tak, aby stále ještě tekoucí bílky sklouzly na dno pánve, kde se rychleji uvaří.
  6. Když je spodní část omelety uvařená a horní část již není tekutá, ale stále mokrá, omeletu opatrně obraťte.
  7. Po otočení omelety ji ještě několik vteřin vařte a poté vypněte oheň.
  8. Omeletu přeložte, přesuňte na talíř a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang