Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept

GrilováníHlavní jídlaMasoMinutkySýryVepřové maso

Ingredience

  • 4 vepřové řízky
  • 4 plátky sýra typu ementál
  • 20 g oleje
  • tatarská omáčka
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Po půlhodinovém odležení je grilujeme pod roze­hřátým grilem po obou stranách po 5 minutách. Na takto připravené řízky klademe plátek sýra a znovu grilujeme, až se sýr roztaví.

Podáváme s tatarskou omáčkou a sypeme drobně nakrájenou petrželkou. Vhodné jsou k této griládě hranolky nasucho opečené v troubě nebo chléb. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang